Zelfcontrole
Impulscontroletraining
Impulsbeheersing kan een kind of jongere helpen om belangrijke eisen die veel stress veroorzaken (zoals huiswerk, proefwerken etc.) te overwinnen, om op zijn beurt te leren wachten, om te leren luisteren en om te leren om eerst na te denken en dan pas te handelen. Impulscontrole helpt ook in de positieve ontwikkeling van relaties die hij/zij met zijn leeftijdsgenoten en volwassenen heeft.
Daarnaast kan impulsbeheersing een kind of jongere helpen om zijn tijd beter in te delen, met name als het aankomt op zijn schooltaken. Volgens neurowetenschappers Sandra Aamodt en Sam Wang is zelfbeheersing als het aankomt op iemands academische prestaties zelfs twee keer zo belangrijk als intelligentie.
Boosheidscontrole training
Deze training is bedoeld voor kinderen, jongeren en volwassenen die te snel of te heftig boos worden.
Een boosheidscontrole training is een cursus om te leren omgaan met eigen agressie. In 9 bijeenkomsten leer je je eigen triggers kennen en je eigen patroon van woede uiten. Ook krijg je andere manieren aangeleerd om je onvrede en irritatie te laten zien. We werken in deze trainingsessies nauw samen met je omgeving, wanneer nodig.
Er kunnen allerlei redenen zijn dat een individuele begeleiding geschikter is dan het trainen in een groep. Daarom verzorgt 2 to Move ook begeleidingstrajecten voor zelfcontrole, op een één op één basis. Dat betekent dat de deelnemer alleen traint, samen met de trainer. Vaak ontstaat hierdoor een maatwerktraject van ongeveer 8 tot 10 wekelijkse bijeenkomsten.